Πέμπτη 19.07.18 Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας 
Forum | Download area | Erasmus | Χρήσιμες συνδέσεις | Επικοινωνία | Αρχική Σελίδα
Εισαγωγή στο ΠΜΣ
Οδηγός σπουδών
Mαθήματα
Διπλωματικές εργασίες
Επιστημονικές δημοσιεύσεις & Ανακοινώσεις
Συνέδρια & Ημερίδες
Ανακοινώσεις συνεδρίων
Πίνακας ανακοινώσεων
Πρόγραμμα ακαδημαϊκού έτους
Έρευνα - Βιβλιοθήκες - Εργαστήρια
Φοιτητές - τριες
Διδάσκοντες - ουσες
Webmail


 

ΣΥΝΕΔΡΙΑ & ΗΜΕΡΙΔΕΣ


2ο Χειμερινό Σχολείο Υποψηφίων Διδακτόρων στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών

photo gallery  

Το 2ο Χειμερινό Σχολείο Υποψηφίων Διδακτόρων της Ένωσης για τη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Αμφιθέατρο Σαράτση, 3ος όροφος κτιρίου Δελμούζου, παραλιακό συγκρότημα Π.Θ.) σε συνεργασία με το Π.Τ.Δ.Ε. του Π.Θ. από 13 έως 16 Φεβρουαρίου 2003.
 
Οι στόχοι του 2ου Χειμερινού Σχολείου Υποψηφίων Διδακτόρων ήταν:
  1. Η παρουσίαση του έργου των υποψηφίων διδακτόρων και η συζήτηση σε έναν ευρύ κύκλο ερευνητών/-τριών και μελών ΔΕΠ, με στόχο την προώθηση της έρευνας στην χώρα μας.
  2. Η συνεργασία των υποψηφίων διδακτόρων με έμπειρους/-ες και καταξιωμένους/-ες ερευνητές/-τριες και μέλη ΔΕΠ από διάφορα Πανεπιστημιακά Τμήματα.
  3. Η ανταλλαγή απόψεων, προβληματισμών και εμπειριών και η ανάπτυξη της συνεργασίας μεταξύ των υποψηφίων διδακτόρων.
  4. Η σύσφιξη και η τόνωση των ανθρώπινων σχέσεων μεταξύ των ερευνητών/-τριών της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών και η δημιουργία δικτύου επιστημόνων με Ειδικά Ερευνητικά Ενδιαφέροντα στο πλαίσιο της ΕΔΙΦΕ.

Στο 2ο Χειμερινό Σχολείο Υποψηφίων Διδακτόρων κλήθηκαν να συμμετάσχουν:
  • Υποψηφίοι Διδάκτορες της Διδακτικής των Φυσικών Επιστημών.
  • Μέλη ΔΕΠ που επέβλεπαν διδακτορικές διατριβές στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών.
  • Μέλη της ΕΔΙΦΕ που ενδιαφέρονταν για την πορεία και την ποιότητα της έρευνας στη Διδακτική των Φυσικών Επιστημών στην Ελλάδα.
  • Εκπαιδευτικοί και φοιτητές/-τριες που ενδιαφέρονταν να παρακολουθήσουν τις εργασίες του.

Τους συμμετέχοντες, οι οποίοι ξεπέρασαν τους εξήντα, καλωσόρισε ο Πρόεδρος της ΕΔΙΦΕ καθηγητής Π. Κόκκοτας και ανέπτυξε το σκοπό του Χειμερινού Σχολείου. Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 6 θεματικές συνεδρίες, όπου 29 υποψήφιοι διδάκτορες παρουσίασαν το έργο τους, καθώς και ένα Στρογγυλό τραπέζι. Μέλη ΔΕΠ Παιδαγωγικών Τμημάτων (ΠΤΔΕ, ΠΤΝ/ΠΤΠΕ/ΤΕΑΠΗ, ΠΤΕΑ) των Πανεπιστημίων και μέλη της ΕΔΙΦΕ έδωσαν διαλέξεις και σχολίασαν εποικοδομητικά τις παρουσιάσεις του έργου των υποψηφίων διδακτόρων. Εκτός από τα μέλη ΔΕΠ και τους υποψήφιους διδάκτορες, τις εργασίες παρακολούθησαν μεταπτυχιακοί σπουδαστές από τα ΠΤΔΕ του Πανεπιστημίου Αθηνών και Θεσσαλίας. Παράλληλα με τις εργασίες του Χειμερινού σχολείου πραγματοποιήθηκαν και δύο ημερίδες, μια για την Πρωτοβάθμια και μια για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Η αξιολόγηση του Χειμερινού Σχολείου από τους συμμετέχοντες έγινε την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, τελευταία μέρα των εργασιών. Οι απόψεις που κατατέθηκαν τόσο από τα μέλη ΔΕΠ όσο και από τους υποψήφιους διδάκτορες συνέκλιναν στο ότι και η δεύτερη διοργάνωση ήταν επιτυχής και ότι το Σχολείο Υποψηφίων Διδακτόρων έγινε πλέον θεσμός, ενώ η Οργανωτική Επιτροπή υποστήριξε ότι οι στόχοι που είχαν τεθεί ήταν απλοί και ρεαλιστικοί.

Photo Gallery

 
 
πίσω
Διεύθυνση Γραμματείας: Αργοναυτών και Φιλελλήνων, νέο κτίριο του παραλιακού συγκροτήματος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας,
4ος όροφος, γραφείο 9. 38221 ΒΟΛΟΣ // Τηλέφωνο: 24210-74881 // Φάξ: 24210-74881 // Email:
primedupg@pre.uth.gr